Početna

Tko je BlueSheep?

To je ovčica koja živi na otoku Krku. Dobila je nadimak Blue baš zato što želi da more ostane zauvijek plavo. Svaki dan dok hoda mirisnim pašnjacima otoka Krka gleda u plavo more. Kad dođu vrućine postane joj vruće.  Vrijeme je to za šišanje. Kako bi more zauvijek ostalo plavo ona svoju vunu ne ostavlja na gromačama  i po drmunima. Vrijedne ruke od njenog runa filcaju loptice. Loptice služe za  sušilicu kako bi se skratilo vrijeme sušenja i  uštedjela energiju .  Loptice se kapnu eteričnim uljem kako bi se dobilo mirisno rublje bez omekšivača. Osvješćivanje i educiranje ljudi da se trude more sačuvati plavim  je misija naše ovčice.

Da bi plavi odsjaj u moru mogao sjati i moja vunica pomaže ga tkati.

I ti možeš biti dio naše priče !

Osim loptica za sušilicu od vune proizvodimo  difuzor za auto od vune i antistres loptu s mirisom lavande.

Uslugu radionica vunom nudimo online za sve one koji žele naučiti  filcati vunu mokrom i suhom tehnikom filcanja.  Uživo radionice organiziramo za različite manifestacije i događanja.

Naše gospodarstvo prvo je prepoznalo  problem vune kao nepoželjnog otpada na  otoku Krku. Već pet godina u potpunosti iskoristimo našu vunu za edukativne radionice i upotrebne predmete od vune.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo proizvodi još  vino od autohtone sorte otoka Krka Žlahtine na položaju Tohoraj. Kotlina je to smještena  na 300m  nadmorske visine i zbog toga jedan od najboljih položaja za uzgoj Žlahtine. Napušteni položaj polovicom prošlog stoljeća ponovo smo  revitalizirali 2012.godine. Djevičansko tlo te specifična mikroklima sa stalnim strujanjima zraka i nižim temperaturama daje grožđe koje manje oboljeva te je stoga kvalitetnije.

Proizvodimo  ekstra djevičansko  maslinovo ulje od plodova uzgojenih u ekstenzivnim maslinicima.

Naša Priznanja

Dar Iz Krka

Dar iz Krka, naziv je suvenira, kao svojevrsnog prezenta grada, predstavljajući tako odraz kontinuiteta njegovog umjetničkog, kulturnog, kulturno-povijesnog ili kulturalnog nasljeđa, a prezentirajući ujedno njegovu materijalnu, nematerijalnu i prirodnu baštinu.

Hrvatski Otočni Proizvod

Odluku o dodjeli oznake donose neovisne tehničke komisije čiji su članovi priznati hrvatski stručnjaci za relevantna područja. Oznaku mogu dobiti proizvodi koji udovoljavaju svim propisanim uvjetima. Konačnu odluku donosi ministar na prijedlog Savjeta projekta.

0951996881

Politika Privatnosti

Uvijeti poslovanja

Copyright © OPG Tohoraj All Rights Reserved

Web By GrL’Ca